UA / RU
Підтримати ZN.ua

2 березня росіяни поновили наступ на Куп’янськ та на плацдарм ЗСУ на лівому березі Дніпра – Генштаб

На всіх ділянках фронту було зафіксовано 71 бойове зіткнення.

2 березня на всіх ділянках фронту було зафіксовано 71 бойове зіткнення. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Росіяни поновили наступ на куп’янському напрямку, де вони здійснили 4 безуспішні атаки в районі населеного пункту Табаївка Харківської області. Після невеликої паузи ворог зробив безуспішну спробу штурму й в районі населеного пункту Кринки Херсонської області на лівому березі Дніпра

Читайте також: Росіяни пошкодили усі мости через Оскіл – чи вдалося їм ізолювати підрозділи ЗСУ, що тримають оборону біля Куп’янська: ISW  

Позатим в зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на лиманському напрямку наші воїни відбили 8 атак росіян в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області. На бахмутському напрямку силами оборони відбито 15 ворожих атак в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка.

Читайте також: Тарнавський розповів, скільки ЗСУ за дві доби взяли в полон окупантів

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на авдіївському напрямку ЗСУ відбили 14 атак в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке та Невельське Донецької області. На новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки, де ворог 25 разів намагався прорвати оборону наших військ. На оріхівському напрямку ворог провів 4 безуспішних атаки в районі населеного пункту Роботине та західніше Новопрокопівки Запорізької області.

Раніше видання New York Times поділилося висновком, що Україна має слабко підготовлену лінію оборони на захід від Авдіївки.