UA / RU
Підтримати ZN.ua

18 серпня росіяни посилили обстріли Сумщини, зосередившись на громадах, що межують з Білгородською областю РФ – ОВА

Внаслідок обстрілів було вбито цивільну людину, ще чотири мирних мешканці отримали поранення.

Вчора, 18 серпня, у Білопільській громаді Сумської області, на яку росіяни скинули п’ять керованих авіабомб, внаслідок авіаудару загинула цивільна людина, поранено було ще трьох мирних мешканців, серед яких одинадцятирічна дитина. По громаді росіяни запустили ще й FPV-дрон. Про це повідомила у Telegram Сумська обласна військова адміністрація.

Тут також поінформували, що, скинувши на Юнаківську громаду чотири керованих авіабомби, агресори поранили тут мирного мешканця.

Загалом протягом минулої доби станом на 21.00 росіяни обстріляли Сумську область 89 разів. Тут було зафіксовано 222 вибухи. Обстрілів зазнали 13 громад Сумщини.

Читайте також: РФ обстріляла з артилерії місто в Донецькій області: зросла кількість загиблих

Надзвичайно інтенсивного та розмаїтого обстрілу зазнала Краснопільська громада, звідки ЗСУ вже кілька днів поспіль штурмують російське прикордонне село Колотилівку. По цій громаді росіяни запустили дев’ять  ракет з гелікоптерів, два FPV-дрона, а також обстріляли її з артилерії (17 вибухів), мінометів (23 вибухи) та РСЗВ (10 вибухів).

Не менш активно росіяни гатили і по сусідній Великописарівській громаді, котра також межує з Білгородською областю РФ. По ній запустили вісім ракет з гелікоптера та п’ять FPV-дронів, на її територію скинули чотири гранати з БпЛА, а також обстріляли її з артилерії (21 вибух) та мінометів (32 вибухи).

Читайте також: 17 серпня по одній з громад Сумщини росіяни випустили 32 авіаракети та масовано обстріляли її з різних видів зброї – що так розлютило агресора

По Шалигинській громаді ворог бив з артилерії (10 вибухів) та FPV-дронами (13 вибухів).

Середино-Будську громаду росіяни обстріляли з артилерії (15 вибухів) та мінометів (9 вибухів), а також запустили по ній вісім FPV-дронів.

FPV-дронами загарбники атакували Дружбівську (7 вибухів), Новослобідську (1 вибух), Глухівську (8 вибухів) та Есманьську (1 вибух) громади.

У Лебединській громаді був ракетний обстріл.

На Ворожбянську громаду росіяни скинули дві керовані авіабомби, на Путивльську – шість мін.

Раніше повідомлялося, що вчора, 18 серпня, армія РФ скинула керовану авіаційну бомбу на житловий квартал міста Білопілля, КАБ влучив у житловий будинок - 33-річний чоловік загинув, його 11-річна донька дістала серйозні поранення.