UA / RU
Підтримати ZN.ua

17 грудня українські пілоти знищили два ЗРК росіян – Генштаб

Загарбники завдали Україні два ракетних та 29 авіаційних ударів.  

В ніч проти 18 грудня росіяни атакували Україну, застосувавши 5 БпЛА типу Shahed-136/131. Протиповітряна оборона знищила всі ударні БпЛА ворога. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Загалом вчора, 17 грудня, ворог завдав два ракетних та 29 авіаційних ударів, 47 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню позиції наших військ і цивільні об’єкти нашої держави. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Росіяни вбили мирного мешканця Херсонщини, обстрілюючи область чи не з усіх видів зброї - ОВА

Авіаційних ударів зазнали дев’ять населених пунктів Харківської, Донецької та Херсонської областей. Дві третину всіх ударів припали на Донеччину. Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів восьми українських регіонів.

Читайте також: Росіяни вбили жінку, обстрілюючи прикордоння Сумщини – ОВА

Водночас Генштаб повідомляє, що минулої доби підрозділи ракетних військ уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян, артилерійський засіб та склад боєприпасів противника. Ще по одному скупченню росіян завдала ударів авіація Сил оборони. Українські пілоти також уразили два зенітно-ракетні комплекси ворога.

Раніше повідомлялося, що вчора, 17 грудня протиповітряна оборона РФ збила власний штурмовик Су-25.