UA / RU
Підтримати ZN.ua

15 вересня українські пілоти та артилеристи втричі зменшили кількість ударів по росіянах – Генштаб

ППО збила усі 17 «шахедів» якими ворог атакував Україну.

15 вересня Росія атакувала нашу державу 17 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. Усіх їх було знищено силами та засобами протиповітряної оборони України. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Ворог завдав 59 авіаційних ударів та здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави. На жаль, внаслідок обстрілів є поранені серед цивільного населення, зруйновані житлові будинки, пошкоджена цивільна інфраструктура.

Читайте також: Через російські обстріли на Сумщині згоріли два будинки – ОВА

Водночас минулої доби авіація Сил оборони завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Таким самим є здобуток і українських підрозділів ракетних військ, артилерії та безпілотних систем. В обох випадках інтенсивність ударів була значно нижчою ніж напередодні – було вражено втричі менше цілей.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, у ніч проти 16 вересня, російські війська атакували схід України балістичними ракетами.