UA / RU
Підтримати ZN.ua

13 грудня росіяни довели кількість своїх атак до 120, ледь не половина їх припала на авдіївський напрямок – Генштаб

Гаряче було також під Мар’їнкою та Куп’янськом.

13 грудня ворог продовжував посилювати натиск на українські позиції. На всіх ділянках фронту відбулося 120 бойових зіткнень проти 95-ти напередодні. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Ворог суттєво збільшив кількість атак на куп’янському напрямку. Якщо 12 грудня ворог атакував тут вісім разів, то вчора українські захисники відбили 21 атаку ворога в районі Синьківки та ще дві атаки східніше Петропавлівки Харківської області.

Читайте також: Працює ССО: як українські воїни нищать росіян на куп'янському напрямку

Найгарячіше при цьому було все ж на авдіївському напрямку, де ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Тут Сили оборони успішно відбили 29 атак противника східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 28 атак південніше Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Читайте також: На фронті зросла кількість російських штурмів, найбільше – на авдіївському напрямку – Генштаб

Затято ворог атакує і на мар’їнському напрямку. Тут наші захисники відбили 19 атак, стримуючи ворога в районах Новомихайлівки та Красногорівки Донецької області. При цьому на шахтарському напрямку ворог наступальних дій не вів, вочевидь, щоб максимально зосередитися на пріоритетних напрямках.

Читайте також: Росіяни пішли в масовий наступ на Авдіївському та Мар'їнському напрямках – Тарнавський

Крім того в зоні відповідальності Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Хортиця” на лиманському напрямку наші воїни відбили дві атаки ворога в районі Серебрянського лісництва Луганської області та східніше Тернів Донецької області. На бахмутському напрямку наші воїни відбили шість атак противника біля Іванівського, Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

Читайте також: Третя штурмова бригада вийшла на відновлення з-під Бахмута

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на запорізькому напрямку Сили оборони відбили шість атак противника поблизу Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

Раніше у ЗСУ спростували заяву ISW про втрату позицій на лівому березі Дніпра.