UA / RU
Підтримати ZN.ua

13 березня росіяни масовано атакували в зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” – Генштаб

Найгарячіше було на новопавлівському та авдіївському напрямках.

13 березня на всіх ділянках фронту було зафіксовано 79 бойових зіткнень. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 20 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області. На новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та південніше Золотої Ниви Донецької області, де ворог 29 разів намагався прорвати оборону наших військ. На оріхівському напрямку ворог 7 разів атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

Читайте також: Війська РФ дещо зменшили кількість атак на фронті: найбільше боїв біля Авдіївки та Мар'їнки

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на куп’янському напрямку наші захисники відбили 4 атаки противника в районах населених пунктів Табаївка Харківської області та Стельмахівка Луганської області. На лиманському напрямку нашими воїнами відбито 11 атак противника в районах Білогорівки Луганської області, а також Тернів, Ямполівки та Верхньокам’янського Донецької області. На бахмутському напрямку силами оборони відбито 3 атаки противника в районах східніше Часового Яру, Богданівки та Кліщіївки Донецької області.

Читайте також: У ЗСУ спростували інформацію про окупацію Невельського, але аналітики попереджають про погіршення ситуації (карта)

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на лівобережжі Дніпра росіяни здійснили два безуспішні штурми.

Раніше повідомлялося, що відсутність допомоги від союзників може зробити лінію фронту більш крихкою для ЗСУ.