UA / RU
Підтримати ZN.ua

1 жовтня росіяни 10 разів вдарили по Україні ракетами та масовано атакували її безпілотниками – Генштаб

Крім того ворог завдав 89 авіаційних ударів, більшість з яких припала на Донеччину.

Сьогодні, 2 жовтня, росіяни вчергове атакували Україну дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. Деталізовану інформацію про цю атаку Генеральний штаб ЗСУ пообіцяв оприлюднити згодом, натомість на своїй сторінці у Facebook він розповів про вчорашні ворожі напади.

1 жовтня ворог завдав Україні 10 ракетних та 89 авіаційних ударів, 39 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню позиції наших військ і цивільні об’єкти нашої держави.

Крім того Російська Федерація в ніч проти 1 жовтня завдала чергового удару по Україні, застосувавши близько 30 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 з південного, південно-східного та північного напрямків. ППО знищила 16 ворожих “шахедів”. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Війська РФ обстріляли центр міста в Харківській області: є загиблий

Авіаційних ударів зазнали 20 населених пункти Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Переважна більшість авіа ударів – 13 – припала на Донеччину.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 150 населених пунктів семи українських регіонів.

Раніше повідомлялося, що вчора, 1 жовтня, на Сумщині,  у Дружбівській громаді, яку росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню, було поранено мирного мешканця.