UA / RU
Підтримати ZN.ua

1 травня росіяни завдали Україні 5 ракетних та 63 авіаційних удари – Генштаб

Тактична авіація росіян масовано атакувала Донецьку область.

1 травня росіяни завдали Україні 5 ракетних та 63 авіаційних ударів, 72 рази обстріляли з реактивних систем залпового вогню позиції наших військ і цивільні об’єкти нашої держави. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнало місто Харків, а також населені пункти Харківщини: Золочів, Глибоке, Велика Данилівка, Слобожанське, Куп’янськ та Борова. Росіяни також бомбардували Лобкове та Оріхів Запорізької області, а ще Ольгівку, Тягинку та Велетенське Херсонської області.

Читайте також: Обстріли Харківщини за добу: четверо людей загинули та ще 14 постраждали

Найактивніше ворожа авіація атакувала Донецьку область. Під ударом російських бомбардувальників опинилися Диліївка, Соловйове, Очеретине, Новоселівка, Прогрес, Уманське, Желанне, Новожеланне, Новомихайлівка, Костянтинівка, Урожайне та Старомайорське Донецької області.

Генштаб інформує, що внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали об’єкти цивільної інфраструктури.

Раніше повідомлялося, що вчора, 1 травня, наприкінці доби, росіяни атакували Одесу балістичними ракетами. Внаслідок виникла масштабна пожежа, постраждало 13 осіб.