UA / RU
Підтримати ZN.ua

Раян Рут ніколи не служив у Міжнародному легіоні ГУР МО — заява розвідки

Подібні наративи поширює російська пропаганда, аби створити видимість причетності України до замаху на Трампа. 

Підозрюваний у другому замаху на республіканця Дональда Трампа 58-річний Раян Веслі Рут, за даними ЗМІ, є прихильником України, чоловік навіть закликав афганських військових воювати на боці ЗСУ. На тлі подібної інформації Міжнародний легіон ГУР МО виступив з заявою про те, що американець ніколи не служив у спецпідрозділі і не має до нього взагалі жодного стосунку. 

"Громадянин США Раян Рут ніколи не служив у Міжнародному легіоні ГУР МО, не має жодного стосунку до підрозділу. Чутки, що ширяться з цього приводу в деяких медіа, не відповідають дійсності", — стверджують у розвідці. 

Слід наголосити, що інформацію про прихильність Рута до України опрацьовують саме російські пропагандисти, які роблять все можливе для створення картинки причетності України до замаху на Трампа. 

Читайте також: У Байдена прокоментували "мирний план" напарника Трампа Венса щодо завершення війни в Україні

Нагадаємо, 15 вересня біля гольф-клубу у Флориді, де якраз перебував республіканець та кандидат у президенти США від "червоних" Дональд Трамп, пролунали постріли, політик не постраждав. Секретна служба США оперативно затримала стрілка — 58-річного Раяна Веслі Рута. Під час арешту в нього виявили два рюкзаки та камеру GoPro, а автомат АК-47 знайшли в кущах поблизу місця інциденту. Ця подія сталася через два місяці після попереднього замаху на Трампа під час мітингу в Батлері. Тоді політик отримав незначне поранення вуха.