UA / RU
Підтримати ZN.ua

Неякісні бронежилети на 250 мільйонів: двом ексчиновникам Міноборони загрожує 12 років тюрми

Чи посадять колишніх посадовців?

Колишнім чиновникам Міноборони оголосили підозру щодо закупівлі неякісних бронежилетів на 250 млн грн. Йдеться про заступника глави відомства В'ячеслава Шаповалова та екскерівника одного з департаментів. 

Читайте також: На Закарпатті викрили схему масштабного розкрадання на бронежилетах

У Держбюро розслідувань кажуть, що відповідальний за тилове забезпечення Шаповалов та екскерівник департаменту, що займався забезпеченням війська, замовили товар за кордоном за стовідсоткової передоплати. Крім цього, чиновників звинувачують у порушенні процедури контролю за якістю товару. Як наслідок –такий "захист" становить небезпеку для бійців на фронті. 

Читайте також: Закупив бронежилети низької якості на 100 млн грн: СБУ повідомила про підозру ексначальнику одного з департаментів Міноборони
и

 Йдеться, як зазначають в ДБР, ще про один епізод викритих незаконних оборудок експосадовців, загальний обсяг яких становить 1,4 млрд ГРН. Частина 5 ст. 191 Кримінального кодексу, яку інкримінують, передбачає ув'язнення до 12 років. 

Раніше мы повідомляли, що ввозити в Україну бронежилети та інше захисне спорядження стане простіше. Тепер актуалвзувалось питання щодо того, якої вони будуть якості.