UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо Росія використає ядерну зброю, вона вступить у війну проти НАТО – сенатор Грем

Сенатор вимагає від адміністрації президента надати Україні ATACMS

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що у разі застосування Росією ядерної зброї, вона вступить у війну із НАТО. Про це сенатор сказав на спільному із сенатором-демократом Річардом Блюменталем брифінгу, на якому вони представили проект резолюції, в якій закликали визнати ядерну загрозу проти України загрозою для всіх країн НАТО. 

«Якщо вони використають ядерну зброю в спробі змінити хід війни, вони не змінять хід війни в Україні, а вступлять у війну проти НАТО», – сказав Грем на брифінгу 22 червня. 

Також сенатори в черговий раз закликали адміністрацію президента Джо Байдена надати Україні ракетні комплекси ATACMS та не боятися, що це викличе ескалацію з боку Кремля.  

Читайте також: Росія має три сценарії, як завдати ядерного удару по Україні

«Ми не намагаємося вторгнутися у Росію. Ми намагаємося змусити Росію покинути Україну без використання американських військових. Якщо ви не хочете використовувати сили на землі, а я цього не хочу, то надайте їм ресурси, щоб вдарити по росіянах сильніше, у межах території України. ATACMS працюють краще», – сказав Грем.    

Його колега Блюменталь зазначив, що не потрібно боятися ескалації з боку президента Росії Владіміра Путіна. 

«На кожному кроці існує страх і він не раціональний, він, як виявилося необгрунтований – що Владімір Путін буде загострювати ситуацію. Кожного дня, коли ця війна продовжується, це кожен день, коли він загострює ситуацію», – сказав Блюменталь, згадавши нещодавне руйнування дамби Каховської ГЕС.  

Читайте також: Ідіотів, які керують країною, не так багато — Буданов про можливість ядерного удару РФ

Нагадаємо, що президент США Байден заявив 17 червня, що вважає погрозу президента Росії Путіна використати тактичну ядерну зброю «реальною». 

Про те, яка існує ймовірність, що Росія завдасть тактичного ядерного удару по Україні, читайте у статті Володимира Кравченка «Армагеддон Путіна: куди й чому Росія може вдарити ядерною зброєю» на ZN.UA.