UA / RU
Підтримати ZN.ua

Успіх України на полі бою сприяє будь-яким надіям на врегулювання війни шляхом переговорів — NYT

Дипломатичні зусилля в контексті війни більше спрямовані на постачання зброї Україні, ніж на просування мирних переговорів.

Найбільш нагальна дипломатична робота, яка відбувається зараз — і яка інтенсивно обговорюється цього тижня в Києві, Вашингтоні та Лондоні — полягає у формуванні поля бою на користь України.

Українські та західні посадовці заявляють, що Путін досі не демонструє жодних ознак бажання брати участь у мирних переговорах. Американські та європейські посадовці за останній тиждень чітко дали зрозуміти, що вони дотримуються думки, що Україна повинна закріпити й розширити свої здобутки на полі бою, щоб підштовхнути Путіна до столу переговорів — і мати значні важелі впливу, якщо переговори розпочнуться. Так дискусії активізувалися після окупації українськими військовими російської території в Курській області, повідомляють редактори газети The New York Times.

Дипломатичні дискусії цього тижня були зосереджені на тому, чи повинні Сполучені Штати, Велика Британія і Франція надати Україні дозвіл на використання ракет дальнього радіусу дії для завдання ударів вглиб Росії. Щоб мати важелі впливу, Україна повинна мати можливість швидко завдавати ударів по портах, аеродромах і нафтових об'єктах Росії.

Читайте також: Зеленський про план перемоги України: всі пункти залежать від Байдена

Нагадаємо, що український президент заявив, що цього місяця представить Байдену, Гарріс і Трампу "план перемоги", який "вплине на рішення Росії закінчити цю війну". Цей план передбачатиме психологічний, політичний, дипломатичний і — найперше — військовий тиск на Москву.