UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зустріч Сі та Байдена: чим Білий дім частує лідерів

Після робочого обіду президенти здійснять прогулянку мальовничою територією резиденції.

Президент Джо Байден та президент Китаю Сі Цзіньпін беруть участь у робочому обіді після першої сесії їхнього саміту, яка тривала майже дві години, повідомляє CNN.

За даними Білого дому, до лідерів приєдналися державний секретар США Ентоні Блінкен, радник з національної безпеки Джейк Салліван, а також двоє китайських чиновників.

Білий дім також поділився обіднім меню президентів та їх радників.

Офіційні особи Білого дому розглядали кілька місць для проведення саміту між президентами, перш ніж зупинитися на історичному будинку та садах Філолі, розташованих у прибережному гірському масиві на південь від Сан-Франциско.

Маєток у стилі георгіанського відродження має свою історію на великому та малому екранах: його можна було побачити з повітря у перших титрах серіалу «Династія», крім того він послужив декорацією у фільмі «Джордж із джунглів» 1997 року.

Будинок був зведений в 1917 році у справжньому каліфорнійському стилі для Вільяма Бауерса Борна II, власника золотих копалень. У 1975 році його передали Національному фонду збереження історичних пам’яток.

Будівля має 56 кімнат, включаючи кімнати для прислуги.  Маєток оточують 6,5 гектарів садів. 

Як правило, Філолі радо приймає відвідувачів. Але в середу резиденція оголосила, що буде зачинена з 13 по 15 листопада.

Місце проведення саміту Байдена та Сі не було розголошено завчасно, оскільки офіційні особи намагалися уникнути демонстрацій, або проблем з безпекою.

Під час вибору місця проведення зустрічі враховувались і безпекові чинники, і здатність приміщення вмістити велику делегацію, і, не в останню чергу, антураж та загальна атмосфера.

Після робочого обіду президенти здійснять прогулянку мальовничою територією. В рамках саміту на лідерів США та Китаю чекають ще дві сесії переговорів.