UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Американські посадовці занепокоєні операцією ЗСУ на Курщині

"Існує ризик того, що лінії постачання України можуть бути перевантажені".

Чиновники зі США, коментуючи операцію українських Сил оборони у Курській області, все частіше виказують свою занепокоєність подальшим розвитком подій. Про це повідомляє NBC News з посиланням на власні джерела.

Посадовці з Вашингтону попереджають, що ЗСУ можуть бути надто розтягнуті на території РФ.

У матеріалі зазначається, що зараз Кремль намагається організувати ефективну відповідь на несподіваний наступ українських Сил оборони на Курщині, що змусило її відволікти частину військ з фронту в Україні для зміцнення оборони на власній території.

"Але кількість військ, які Росії довелося вивести з України, не є значною". Поки що Росія ще не мобілізувала достатньо бойової потужності, щоб повернути території, що опинились під контролем українських сил", – сказав один з американських чиновників.

Існує ризик того, кажуть джерела, що лінії постачання ЗСУ можуть бути перевантажені, оскільки вона намагається підтримувати війська, які воюють на території РФ, а також відбивати російські атаки на сході.

Читайте також: Шольц: Операція ЗСУ у Курській області обмежена з точки зору простору та часу

"Це викликає занепокоєння", – додав один зі співрозмовників видання.

Однак, офіційні представники Вашингтону досі до кінця не розуміють цілі українських сил на території РФ.

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статтях Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" та Віталія Кононученка "Курська область VS Покровськ" на ZN.UA.