UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський дуже хоче, аби перемогла Гарріс — Трамп

Республіканець вкотре назвав українського президента "найкращим продавцем в історії".  

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп заявив, що президент Володимир Зеленський "дуже сильно" хоче перемоги його суперниці від демократів Камали Гарріс на виборах у листопаді. На мітингу в Пенсільванії він назвав українського лідера "найкращим продавцем в історії", передає Politico.

"Кожного разу, коли він приїжджає в країну [США], він їде з 60 мільярдами доларів… Він дуже хоче, щоб вони [демократи] виграли ці вибори, але я б зробив це інакше, я досягну миру", — сказав Трамп. 

Читайте також: Зеленський: Трамп не знає, як зупинити війну в Україні

За словами республіканця, у разі перемоги він у першу чергу зателефонує Зеленському та очільнику Кремля Владіміру Путіну, аби вони "уклали угоду". Журналісти Politico зазначили, що Трамп неодноразово обіцяв провести переговори про припинення війни в Україні, хоча відмовляється надавати подробиці свого плану. Він також погрожував скоротити допомогу США Києву та ухилився на дебатах з Гарріс від питання, чи хоче він перемоги України.

Раніше The Times писало, що Зеленський полетів до Вашингтона домовлятися про гарантії безпеки через страх можливого примусу України до невигідної мирної угоди з боку майбутньої адміністрації Трампа в разі його перемоги на виборах. Насамперед він проситиме західних партнерів про гарантії безпеки на кшталт пакту про взаємну оборону в рамках членства в НАТО.