UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник голови Мінфіну США приїде до Києва, аби обговорити посилення санкцій проти Росії — Reuters

Він проведе зустріч з представниками українського суспільства та влади. 

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо відвідає Київ у середу, 29 травня, для переговорів із міністром фінансів України Сергієм Марченком та іншими урядовцями. Як повідомляють джерела Reuters, вони обговорять майбутнє посилення санкцій проти Росії.

Адейемо зустрінеться також з помічниками президента Володимира Зеленського, законодавцями, науковцями та представниками громадянського суспільства. Метою зустрічей буде попередній перегляд важливої промови про плани США щодо подальшого стримування військово-промислового комплексу Росії. Доповідь він проголосить у Берліні у четвер, 30 травня, додають джерела агентства.

Читайте також: Ключовий радник з питань санкцій, яка допомогла розробити обмеження проти РФ, залишає Мінфін США — Bloomberg

«Ми продовжуємо вживати заходів, щоб зруйнувати російську військову машину та перекрити канали для обходу [антиросійських санкцій], включаючи санкції проти майже 300 фізичних та юридичних осіб лише цього місяця», — сказав представник Мінфіну на умовах анонімності.

Нагадаємо, раніше Мінфін США продовжив ліцензію на операції з деякими російськими банками для розрахунків у сфері енергетики. Вона діятиме до листопада 2024 року.