UA / RU
Підтримати ZN.ua

Замах на Трампа сприятиме його передвиборчій кампанії — The Hill

Незалежні виборці, швидше за все, побачать у Трампі "жертву" після замаху.

Республіканські законодавці вважають, що другий замах на колишнього президента Трампа може надати його передвиборчій кампанії необхідного імпульсу, активізувавши виборців і змусивши демократів зайняти оборонну позицію щодо їхніх застережень про те, що його переобрання становить загрозу демократії, інформує The Hill.

"Я думаю, що люди об'єднаються на боці Трампа. Він перебуває в оточенні на багатьох фронтах", — сказав сенатор Ліндсі Грем (Республіканська партія).

Читайте також: Дуда приєднається до передвиборчої кампанії Трампа в Пенсильванії — WSJ

Другий сенатор-республіканець, який побажав залишитися анонімним, спрогнозував, що замах на Трампа об'єднає виборців. Він додав, що незалежні виборці, швидше за все, побачать у Трампі "жертву".

"Республіканські законодавці розглядають останній інцидент як можливість для Трампа змінити динаміку президентських перегонів через тиждень після того, як багато з них були розчаровані його єдиними дебатами проти Гарріс", — йдеться в газеті. 

Читайте також: У Time пояснили, як Раян Рут, якого підозрюють в замаху на Трампа, може бути пов'язаний з українськими військовими

Нагадаємо, що 15 вересня біля гольф-клубу у Флориді, де грав Трамп, пролунали постріли. Колишній президент не постраждав. Секретна служба США оперативно затримала підозрюваного. Ним виявився 58-річний Раян Веслі Рут. Під час арешту в нього виявили два рюкзаки та камеру GoPro, а автомат АК-47 знайшли в кущах поблизу місця інциденту. Також у своїх соцмережах він висловлював підтримку Україні та займався рекрутингом іноземців у ЗСУ.