UA / RU
Підтримати ZN.ua

Замах на Трампа допомагає Байдену залишитися в президентській гонці, але не перемогти — The Telegraph

Президент США не може зараз повернутися до своїх заяв про те, що Трамп є "загрозою для демократії".

Незадовго до замаху на Трампа президент Байден намагався — і здебільшого безуспішно — уникнути сумнівів демократів щодо його когнітивних здібностей. Він назвав президента Зеленського "президентом Путіним" і перейменував свою віцепрезидентку Камалу Гарріс на "віцепрезидентку Трампа". ЗМІ публікували довжелезні списки союзників, які хотіли, щоб він відмовився від спроби балотуватися на другий термін.

Коментарі Байдена щодо замаху на Трампа були добре продумані, щоб зміцнити його позицію. Але ймовірно, Байден не розуміє, що він тепер на шляху до програшу на виборах. Адже Трамп став візуальним втіленням американської мужності. Крім того, замах на колишнього президента трапився в штаті Пенсильванія, де виборці найбільше вагаються, зазначає Чарльз Мур редактор газети The Telegraph.

Байден не може зараз повернутися до своїх заяв про те, що Трамп є "загрозою для демократії". Якщо він це зробить, люди можуть звинуватити його в тому, що він, по суті, заохочує стрільців до ще однієї спроби. У нього немає іншого вибору, окрім як поступитися увагою — все більш енергійному Трампу, вважає редактор.

Читайте також: Замах на Трампа вплине на економіку США – Reuters

Раніше Bloomberg писало, що замах на Трампа може посилити позицію колишнього президента на виборах. Прихильники республіканця перетворюють інцидент на метафору стійкості. Крім того, у Байдена вирішили скасувати словесні нападки на Трампа, зосередившись натомість на посланні єдності.