UA / RU
Підтримати ZN.ua

За склом: Трамп проводитиме заходи із захисної броньованої "клітки"

Заходи безпеки посилила Секретна служба.

Секретна служба США вживає заходів для того, щоб колишній президент Дональд Трамп міг відновити передвиборчі мітинги на відкритому повітрі, для чого планує встановлювати на його трибуну куленепробивне скло, пише ABC News.

Цей захід зазвичай використовується виключно для діючих президентів, однак після спроби вбивства Трампа на мітингу Секретна служба зробила виняток для нього. 

Речник штабу Трампа Стівен Ченг заявив, що кампанія не коментує заходи безпеки щодо Трампа. Від коментарів відмовились і у Секретній службі.

Після замаху на життя експрезидента у відомстві рекомендували Трампу припинити проведення мітингів на відкритому повітрі. З 13 липня Трамп провів майже дюжину передвиборчих заходів, усі вони були закриті.

Джерела повідомили, що Трамп приватно висловив бажання проводити передвиборчу кампанію на відкритому повітрі та попросив про вжиття заходів безпеки.

Читайте також: У Флориді заарештували чоловіка за погрози вбити Трампа і Венса

За словами джерел, захисне скло оточуватиме Трампа з трьох сторін, хоча наразі неясно, коли почнуть його використовувати.

«Використання Секретною службою скла UpArmored на заходах колишнього президента Трампа є ще одним кроком до забезпечення безпеки кампанії. Це не просто шматок скла, а велике, громіздке та важке броньоване скло, яке потребуватиме значних логістичних зусиль», — сказав співавтор ABC News Дон Міхалек, старший агент Секретної служби у відставці. 

Як правило, таке скло перевозять на борту військового вантажного літака. У випадку Трампа Секретна служба наказала зберігати кілька комплектів по всій країні, щоб їх можна було транспортувати куди завгодно, повідомили джерела.

Після замаху 13 липня у США розпочали розслідування щодо Секретної служби.