UA / RU
Підтримати ZN.ua

Всупереч Трампу Венс відкинув можливість того, що той мститиметься своїм опонентам

Сам експрезидент не раз наголошував на бажанні засудити своїх опонентів.

Кандидат у віцепрезиденти США від Республіканської партії Джей Ді Венс заявив, що Дональд Трамп у разі обрання президентом не намагатиметься переслідувати своїх політичних опонентів, пише CNN. Це суперечить неодноразовим припущенням колишнього президента, що він до цього вдасться.

Відповідаючи на запитання в ратуші в Редінгу у Пенсільванії, Венс сказав, що якщо їх оберуть, вони з Трампом дотримуватимуться принципу «справедливості згідно із законом».

«Ви ж не кидаєтеся на людей, тому що вони з вами не згодні», — сказав Венс, водночас додавши, що Трамп звільнить «відповідальних за корупцію в Міністерстві юстиції».

«Це те, що ми повинні зробити. А якщо цього не робити, тоді нема чого йти у керівництво країною», — підсумував Венс. 

У червні кореспондент Fox News Шон Ханніті запитав Трампа, чи використовуватиме він систему правосуддя для переслідування своїх політичних опонентів у разі обрання, експрезидент відповів, що має повне право зробити це «виходячи з того, що вони зробили».

Експрезидент, розлючений відкритими проти нього кримінальними справами, говорив, що призначить спеціального прокурора для розслідування діяльності Байдена та його родини.

У серпні Дональд Трамп в інтерв'ю The Guardian заявив, що у разі перемоги на виборах президента він «закриватиме» своїх політичних ворогів

Журналіст видання запитав колишнього очільника Штатів, чи жалкує він про те, що не ув'язнив свого часу опонентку Хілларі Клінтон та чи переслідуватиме своїх нинішніх політичних ворогів. Трамп відповів ствердно.