UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виробники мікрочіпів у США звинуватили Huawei у будівництві секретних заводів для обходу санкцій

Асоціація стверджує, що китайська компанія придбала щонайменше два заводи і будує ще три.

Провідна американська асоціація виробників напівпровідників звинуватила китайську компанію Huawei у створенні цілої низки секретних заводів із виробництва мікросхем у Китаї, щоб обійти санкції США, передає The Guardian.

Минулого року китайська технологічна компанія зайнялася виробництвом мікросхем та отримала від уряду державне фінансування на суму близько $30 млрд.

Читайте також: "Чандраян-3" здійснив посадку на Місяць: Індія стала четвертою країною, якій це вдалося

У 2019 році Міністерство торгівлі США з міркувань безпеки внесло компанію Huawei до списку країн, що підлягають експортному контролю. На думку представників служби безпеки США, допомагає Китаю здійснювати шпигунство. Компанія заперечує, що вона становить загрозу безпеці.

Якщо Huawei будує заводи під іменами інших компаній, як стверджує Асоціація напівпровідникової промисловості, це може дозволити їй обійти обмеження уряду США і побічно купувати американське обладнання для виробництва мікросхем, зазначає Bloomberg.

У січні адміністрація Джо Байдена перестала видавати американським компаніям ліцензії на експорт їхньої продукції компанії Huawei