UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори в США: що показують опитування у ключових хитких штатах 

Перегони залишаються “напруженими”.

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп випереджає свою демократичну суперницю віцепрезидента Камалу Гарріс на 7% у Джорджії, тоді як Гарріс має перевагу в 2% у Північній Кароліні, згідно з новими опитуваннями, які свідчать про те, що перегони залишаються “неймовірно напруженими” за кілька тижнів до дня виборів 5 листопада, пише Forbes.

Читайте також: Моє президентство не буде продовженням президентства Байдена — Гарріс в інтерв'ю  Fox News

Ситуація у ключових хитких штатах, які, як очікується, зіграють ключову роль у визначенні переможця виборів

Джорджія: Трамп випереджає Гарріс 52% проти 45% згідно з опитуванням Квінніпекського університету, результати якого були опубліковані в середу, 16 жовтня, після того, як у п'ятницю, 11 жовтня, опитування Wall Street Journal показувало, що віцепрезидент випереджала Трампа на 1% — 46% проти 45%. Тим часом опитування Коледжу Емерсона свідчить про перевагу республіканця в 1% — 49% проти 48%. Згідно з даними Five Thirty Eight, Трамп у середньому лідирує на 1,7%.

Північна Кароліна: Гарріс випереджає Трампа на 2% (49% проти 47%) згідно з опитуванням Квінніпекського університету. Опитування Wall Street Journal  свідчить, що Трамп лідирує на 1% (46% проти 45%), а дані Five Thirty Eight вказують на перевагу республіканського кандидата в середньому на 0,4%.

Пенсильванія: Гарріс має перевагу в 3%, 50% проти 47%, згідно з опитуванням New York Times / Philadelphia Inquirer / Сієнського коледжу, і має таку ж перевагу в опитуванні Квінніпекського університету, хоча опитування Wall Street Journal дає Трампу перевагу в 1%, 46% проти 45%, а Коледж Емерсона показує лідерство республіканця 49% проти 48%. Згідно з показниками Five Thirty Eight, Трамп випереджає Гарріс на 0,7% у середньому.

Аризона: Трамп випереджає Гарріс (51% проти 46%) в опитуванні Times, що майже не змінилося порівняно з минулим місяцем, а також лідирує на 2 % (49% на 47%) в опитуванні Emerson, тоді як Гарріс випереджає Трампа (47% проти 45%) в опитуванні Wall Street Journal. Трамп лідирує на 1,6% в середньому, згідно з опитуванням Five Thirty Eight.

Мічиган: Гарріс випереджає Трампа (47% проти 45%) в опитуванні Wall Street Journal — ці показники відрізняються від опитування Коледжу Емерсона, яке показало, що Трамп йде з Гарріс нарівні, а також від опитування Квінніпекського університету, яке свідчило про перевагу республіканця в 3%  (50% на 47%). Згідно з опитуванням Five Thirty Eight, Гарріс у середньому випереджає Трампа на 0,8% в штаті.

Вісконсин: Гарріс випереджає Трампа на 1% в опитуванні Wall Street Journal, у той час як Трамп лідирує на 2% (48% проти 46%) в опитуванні Квінніпекського університету від 9 жовтня, а в опитуванні Коледжу Емерсона опоненти мають по 49% підтримки виборців. Згідно з опитуванням Five Thirty Eight, Гарріс у середньому лідирує в штаті на 0,7%.

Невада: Опитування WSJ показало, що Трамп піднявся на 5%. Згідно з опитуванням Коледжу Емерсона, Гарріс випереджає свого суперника на 1% (48% проти 47%), та на 0,8% у середньому, згідно з даними Five Thirty Eight.

Читайте також: Гарріс уперше дала інтерв'ю лояльному до республіканців телеканалу Fox News: ключові моменти

Гарріс стала кандидатом від Демократичної партії після того, як чинний президент Джо Байден вийшов із виборчих перегонів на тлі внутрішньопартійного тиску, викликаного його невдалим виступом на дебатах з Трампом. Вступ Гарріс у перегони змінив динаміку: раніше опитування показували, що Трамп переможе Байдена в більшості ключових штатів.

Наразі опитування свідчать, що Гарріс і Трамп ідуть майже нарівні, чіткого лідера немає — соціологи вважають, що ситуація залишатиметься невизначеною до дня виборів, і не очікують значного прориву в опитуваннях.