UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори в США: кампанія Гарріс зібрала $540 млн, внески донорів зросли під час з'їзду демократів 

Штаб Гарріс заявив, що сума, зібрана за останній місяць, — рекордна. 

Кампанія віцепрезидента США, кандидата в президенти від демократів Камали Гарріс та її партнерські групи зібрали 82 мільйони доларів під час з'їзду Демократичної партії в Чикаго минулого тижня, що збільшило до 540 мільйонів доларів загальну зібрану суму з того часу, як президент Джо Байден вийшов із перегонів, повідомляє Bloomberg

Читайте також: У Гарріс немає "політичних причин" відходити від політики Байдена — Пелосі

Такі цифри описані у звіті голови виборчої кампанії Джен О'Меллі Діллон. Загальна сума, зібрана за останній місяць, — рекордна, заявили в штабі Гарріс. Підсумкова сума включає частки, зібрані кампанією Гарріс, Національним комітетом Демократичної партії та спільними комітетами зі збору коштів.

Також у звіті зазначається, що третина тих, хто зробив внесок під час з'їзду партії — це донори, які робили пожертвування вперше, а дві третини з них — жінки.

Крім того, кампанія Гарріс заявила про сплеск волонтерської підтримки віцепрезидента. Протягом тижня з'їзду прихильники кандидата від демократів записалися на майже 200 тисяч волонтерських змін, щоб допомогти кампанії.

Трамп також зарекомендував себе як потужний суперник у зборі коштів, але, схоже, Гарріс його випереджає. Команда Трампа та пов'язані з нею групи раніше повідомляли, що в липні зібрали 138,7 мільйона доларів — це  менше, ніж Гарріс у перший тиждень своєї кампанії. Штаб Трампа заявляв про $327 млн на початку серпня.

Читайте також: У США чоловіку висунули звинувачення за погрози на адресу Байдена, Гарріс та Обами

Раніше повідомлялося, що команда Трампа готується до більш несприятливих результатів опитувань найближчими днями. Соціологи республіканця прогнозують тимчасовий стрибок в опитуваннях на користь Гарріс після з'їзду Демократичної партії.

Тим часом низка “гуру” демократів попереджає про недоречність занадто оптимістичних настроїв для кампанії Гарріс. Детальніше про це розповідав Олег Шамшур у статті “Гарріс не зніме обмежень на американську зброю, а Трамп може розпочати тиск на Україну”.