UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори в США: Гарріс випереджає Трампа в опитуванні Ipsos

Кандидат від демократів збільшила свою перевагу, порівняно з опитуванням Reuters/Ipsos за липень.

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс випереджає свого республіканського суперника Дональда Трампа на 5%: 42% проти 37%, згідно з результатами опитування Ipsos. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Reuters розповіло, як команда Трампа змінює стратегію на тлі імпульсу кампанії Гарріс 

4% респондентів заявили про підтримку незалежного кандидата Роберта Кеннеді-молодшого, порівняно з 10% у липні.

Гарріс збільшила свою перевагу, порівняно з опитуванням Reuters/Ipsos, проведеним 22-23 липня.

Серпневе опитування проводилося компанією Ipsos незалежно від Reuters. Результати також показали, що Гарріс випереджає Трампа ( 42% проти 40%) у семи штатах, де битва була найбільш запеклою на виборах у 2020 році: Аризона, Джорджія, Мічиган, Невада, Північна Кароліна, Пенсильванія та Вісконсин.

Також, згідно з результатами опитування, більше виборців асоціюють Трампа, ніж Гарріс, зі словом "патріот", яке є регулярною частиною передвиборчих промов республіканського кандидата, а також зі словом "дивний", яким прихильники Гарріс почали називати Трампа останніми тижнями.

Опитування проводилося 2-7 серпня, участь у ньому взяли 2045 дорослих американців. Похибка становить близько 3%. 

Читайте також: Трамп: Я з нетерпінням чекаю дебатів з Камалою Гарріс

Гарріс вступила у виборчі перегони в липні, коли 81-річний президент США демократ Джо Байден згорнув свою кампанію після слабкого виступу на дебатах із Трампом 27 червня. Очікується, що у вересні вже відбудуться дебати між Трампом і Гарріс. 

У статті “Камала Гарріс: рожева фея чи нічний жах Трампа?Сергій Козьяков розмірковує, як деякі події, що сталися в житті професійної правниці Гарріс, можуть допомогти їй протистояти республіканському супернику.