UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори президента у США: хто з кандидатів лідирує у ключових штатах

Гарріс із незначною перевагою залишається лідером.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс незначно лідирує в очному поєдинку проти колишнього президента Дональда Трампа в п’яти із семи ключових штатів, пише The Hill із посиланням на дані опитування Cook Political Report. Разом із тим, перевага Гарріс знаходиться в межах похибки. 

В Мічигані кандидатка від Демократичної партії має на 3% більше за суперника-республіканця. В Арізоні та Вісконсіні перевага становить 2%, а у Неваді та Пенсільванії – 1%.

Водночас, Трамп лідирує у Джорджії на 2%, а в Північній Кароліні кандидати мають однакові показники. 

Читайте також: Вибори в США: опитування досі не показують “чіткого фаворита”, команди Гарріс і Трампа шукатимуть шляхи для прориву — The Hill

За умови наявності в бюлетені інших кандидатів, Гарріс, за даними опитування, має перевагу в 3% у Північній Кароліні та додатково по 1% в Арізоні та Пенсільванії. Натомість перевага Трампа в Джорджії, за цих умов, зменшилася до 1%, а в Мічигані, Неваді та Вісконсині не змінилася. 

Опитування було проведене 19-25 вересня в семи штатах, де брали участь 2867 вірогідних виборців. Похибка становила 4,5% у Пенсільванії, 4,8% – в Джорджії, Мічигані, Північній Кароліні та Вісконсіні та 4,9% в Арізоні та Неваді.

Опитування Bloomberg News/Morning Consult 27 вересня показало, що кандидатка від Демократичної партії має перевагу над Трампом у Неваді, Пенсильванії, Арізоні, Мічигані, Північній Кароліні та Вісконсині.