UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виборча кампанія Гарріс зібрала близько 500 мільйонів доларів за місяць — Reuters 

Такий результат свідчить про ентузіазм донорів.

Виборча кампанія віцепрезидента США та кандидата в президенти від демократів Камали Гарріс зібрала близько 500 мільйонів доларів за чотири тижні з моменту її вступу в перегони 21 липня, повідомляє Reuters, посилаючись на джерела. Це є безпрецедентним результатом, який відображає ентузіазм донорів напередодні виборів президента 5 листопада.

Читайте також: Майже половина американців позитивно ставляться до Камали Гарріс — опитування

Гроші на виборчу кампанію мають вирішальне значення для реклами й агітації, які допомагають спонукати людей йти на виборчі дільниці й переконати виборців, які ще не визначилися, проголосувати на користь того чи іншого кандидата.

Гарріс вступила у виборчі перегони після того, як президент США Джо Байден оголосив про зняття своєї кандидатури.  За перший тиждень своєї кампанії вона зібрала 200 мільйонів доларів і швидко здобула необхідну підтримку, щоб стати кандидатом від партії.

У липні команда Гарріс зібрала 310 мільйонів доларів — таким чином загальна сума грошей, зібраних штабом віцепрезидента і виборчою командою Байдена до того, як він вибув, перевищила мільярд доларів, що стало найшвидшим перетином такого “порогу” збору коштів в історії.

Кампанія республіканського кандидата Дональда Трампа заявила, що в липні зібрала 138,7 мільйона доларів і загалом має 327 мільйонів доларів. 

Ентузіазм щодо кампанії Гарріс, чиї зібрані кошти в липні склали 377 мільйонів доларів, продовжився і в серпні, про що свідчать пожертви від менших донорів: тисячі людей приходять на її мітинги в хитких штатах.

Читайте також: Трамп не відмовився від критики на адресу Гарріс, але визнав, що це не допоможе йому перемогти на виборах — The Hill

Раніше повідомлялося, що Гарріс під час з'їзду Демократичної партії в Чикаго офіційно затвердили кандидатом у президенти США від демократів. Сама віцепрезидент, яка у той час проводила зустріч у Мілуокі, звернулася до делегатів і подякувала їм за номінацію.

Під час з'їзду демократів виступив, зокрема, президент США Джо Байден. Він розповів про свої досягнення на посаді й закликав виборців підтримати Гарріс та її напарника Тіма Волза на виборах у листопаді. Виступав також і колишній президент Штатів демократ Барак Обама, який раніше був присутній на двох великих заходах зі збору коштів разом із Байденом. Обама запропонував Гарріс підтримку.