UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ООН заявили, що хочуть завершення війни в Україні відповідно до міжнародного права та територіальної цілісності нашої країни

В Організації наголосили, що завжди дотримувалися такої позиції.

Речник Генсека Організації Об’єднаних Націй Стефан Дюжаррік коментуючи нещодавні заяви кандидата на посаду віцепрезидента від республіканців Джей Ді Венса про війну в Україні підкреслив, що позиція ООН щодо цього питання залишається незмінною. Про це повідомляє Укрінформ.

За його словами, цей коментар - це «не реакція» на заяви політиків, а «позиція» керівництва ООН.

"Я просто повторю нашу позицію, яка полягає в тому, що ми хочемо, аби ця війна закінчилася відповідно до міжнародного права, відповідно до Статуту ООН і відповідно до територіальної цілісності України", – зазначив Дюжаррік.

Читайте також: Трамп прокоментував другий замах на себе: "Затриманий повірив риториці Байдена і Гарріс і діяв відповідно до неї"

Нагадаємо, російські ЗМІ навперебій переказують виступ соратника кандидата у віце-президенти США від Республіканської партії Джея Ді Венса. Активність російських ЗМІ зрозуміла: Венс висловлює саме ті речі, які сьогодні більш ніж влаштовують Путіна, який не знає, як вийти з війни, не втративши обличчя, кидаючи в бійню десятки тисяч солдатів. Венс транслює саме ті плани, які Трамп окреслював, обіцяючи у разі обрання "закінчити війну за 24 години". Передбачається, що лінію фронту буде заморожено на нинішньому рівні, а, ймовірно, розмову про повернення територій, захоплених Росією, навіть не підніматиметься.