UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Норвегії дозволив Україні використовувати свої оборонні технології у виробництві снарядів

Треба підтримати Україну у здатності виробляти власні боєприпаси, зазначив прем'єр-міністр Норвегії

Уряд Норвегії вирішив дозволити Україні використовувати оборонні технології скандинавської країни для артилерійських снарядів, розроблених Nammo AS, які будуть вироблятися на українських підприємствах.

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Норвегія надасть Україні $93 млн на посилення ППО

Це рішення було прийнято після того, як минулого місяця Норвегія вирішила збільшити виробництво передових артилерійських боєприпасів і ракетних двигунів, щоб збільшити постачання в Україну та її союзників по НАТО, а також посилити власні запаси.

«Ми бачимо, що важливо зміцнити здатність українців виробляти сучасні артилерійські боєприпаси в Україні», — сказав прем’єр-міністр Йонас Гар Сторе у заяві у п'ятницю, 23 серпня.

Компанія Nammo погодилася налагодити ліцензійне виробництво 155-мм артилерійських снарядів в Україні українською оборонною компанією, повідомили в уряді Норвегії.

Як відомо, у липні уряд Норвегії прийняв рішення про виділення оборонній компанії Nammo 1 мільярда норвезьких крон ($94 мільйони) для збільшення виробництва артилерійських боєприпасів та ракет, зокрема для України.

Читайте також: Норвегія передасть Україні шість винищувачів F-16

Nammo (Nordic Ammunition Company) спеціалізується на виробництві боєприпасів. Її акції розділені порівну та належать міністерству торгівлі й промисловості Норвегії та фінській аерокосмічній та оборонній корпорації Patria Oyj.