UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ураган "Хелен" у США забрав життя 52 людей і продовжує вирувати

Урагану присвоєно четверту категорію - "надзвичайно небезпечний"

Внаслідок стихійного лиха в США, за останніми даними, загинули 52 людини, повідомляє в суботу, 28 вересня, передає DW з посиланням на агентство AP. Понад три мільйони домогосподарств залишилися без електрики, випливає з даних американського порталу PowerOutage.us, на якому фіксуються відключення електроенергії в країні.

Читайте також: Ураган-рекордсмен Беріл показали із космосу

Від руйнувань, спричинених "Хелен", особливо постраждали штати Флорида, Джорджія, Південна Кароліна, Теннессі та інші. "Ураган залишається небезпечним і смертоносним, він забирає життя людей, і загроза повеней залишається високою", - попередила віце-президент США Камала Харріс.

У місті Ервін штату Теннессі поліцейські та рятувальники за допомогою вертольота змогли врятувати понад 50 людей, які забралися на дах лікарні. За кілька годин до їхнього порятунку сенатор Білл Гегерті закликав офіційні особи США доставити ресурси людям, оточеним водою, і назвав ситуацію "дуже тяжкою".

Ураган "Хелен" обрушився на Флориду 26 вересня, а потім змістився до сусідніх штатів. Швидкість вітру досягала до 225 кілометрів на годину, урагану було присвоєно четверту категорію ("надзвичайно небезпечний").

Читайте також: Жах наяву: руйнівні урагани обрушуватимуться на Землю «за найгіршим сценарієм»

2021 року ураган четвертої категорії "Іда" обрушився на Луїзіану вранці в неділю. У момент, коли ураган досяг узбережжя штату, швидкість вітру досягала 150 миль на годину (понад 240 км/год). Найсильніший вітер та зливи залишили без світла понад 900 тис. людей. Повністю знеструмлено найбільш густонаселене місто штату - Новий Орлеан. Надходять повідомлення про численні руйнування, але масштаби збитків поки що невідомі.

"Іда" обрушилася на Луїзіану в 16-ту річницю іншого дозвільного урагану - "Катріни", яка забрала життя понад 1,8 тис. осіб.