UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна в списку. США замовили партію авіаційних ракет для власної армії та для союзників

Вони призначені для ураження повітряних цілей на дальності до 120 кілометрів.

Raytheon Technologies отримала контракт вартістю понад мільярд доларів на виготовлення ракет класу “повітря-повітря” AIM-120 AMRAAM. Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту оборони США.

Контракт  у розмірі 1,15 млрд доларів передбачає виробництво ракет AIM-120, імовірно, у версії D, телеметричних систем та запасних частин для них, а також інвестиції у підтримку виробництва. Згідно з контрактом, виробництво ракетного озброєння має бути завершено до 31 січня 2027 року.

Читайте також: Міністр ВПС США каже, що для поставки F-16 в Україну необхідні місяці

Окрім США, незасекреченими замовниками спільного контракту є Бахрейн, Бельгія, Болгарія, Канада, Фінляндія, Угорщина, Італія, Японія, Нідерланди, Норвегія, Катар, Саудівська Аравія, Сінгапур, Південна Корея, Іспанія, Швейцарія, Україна та Велика Британія, на яких припадає приблизно 39% вартості контракту.

AIM-120 AMRAAM — це всепогодна керована ракета класу “повітря — повітря” середньої дальності, що була розроблена американською оборонною компанією Raytheon Technologies. Ракета надійшла на озброєння армії США в 1991 році.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони Британії Бен Воллес анонсував новий пакет військової допомоги для України, в який увійдуть боєприпаси для ППО, здатні уражати крилаті ракети - AMRAAM.