UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає обладнання для обслуговування американської техніки на $100 млн

Відповідне рішення ухвалив Державний департамент.

Державний департамент схвалив потенційний продаж Україні озброєння та військового обладнання орієнтовною вартістю у 100 мільйонів доларів. Про це повідомляє Агентство зі співробітництва у сфері безпеки та оборони, яке видало необхідну сертифікацію, повідомивши про це Конгрес.

Як йдеться у повідомленні, уряд України звернувся з проханням придбати обладнання та послуги для підтримки транспортних засобів і систем озброєння, що постачаються армією США.

«Цей продаж підтримає цілі зовнішньої політики та цілі національної безпеки Сполучених Штатів шляхом покращення безпеки країни-партнера, яка є силою політичної стабільності та економічного прогресу в Європі», — наголошується у повідомленні.

У Державному департаменті впевнені, що ця підтримка безпосередньо сприятиме ефективності України на полі бою завдяки покращенню логістики та сприятиме більш стійким і швидким циклам ремонту.

«Головний підрядник буде визначений із затверджених постачальників. У зв’язку з цим потенційним продажем не існує жодних відомих угод про компенсацію. Реалізація продажу не вимагатиме призначення жодних додаткових представників Уряду США чи підрядника в Україні, а також не матиме негативного впливу на готовність оборони США», — йдеться у повідомленні.

10 травня Державний департамент США схвалив терміновий продаж Україні трьох додаткових реактивних систем залпового вогню HIMARS. Вартість цієї угоди становить 30 млн доларів, профінансує покупку уряд Німеччини. 

Цього ж дня  у США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги для України вартістю 400 млн доларів. Туди увійшли артснаряди, засоби ППО, нові HIMARS,  Stinger тощо.