UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає новий пакет допомоги від Сполучених Штатів Америки

До нього увійдуть боєприпаси для систем протиповітряної оборони,  артилерійські снаряди, протитанкові засоби та засоби розмінування.

Державний секретар США Ентоні Блінкен анонсував новий пакет підтримки для України для продовження боротьби з російським повномасштабним вторгненням. Про це повідомляє CNN.

"Сьогодні ми оголошуємо про черговий пакет допомоги у сфері безпеки, покликаний допомогти Україні в захисті своєї території і свого народу", – зазначив Блінкен.

За його словами, до пакета, вартістю 200 мільйонів доларів, входять:

-       боєприпаси для ППО,

-       артилерійські снаряди,

-       протитанкові засоби,

-       додаткове обладнання для розмінування.

Читайте також: Маркарова про контроль допомоги, яка йде зі США: "Ми підтримуємо прозорість та підзвітність"

"Росія почала цю війну і може закінчити її в будь-який момент, вивівши свої війська з України і припинивши свої жорстокі напади. Поки вона цього не зробить, Сполучені Штати, наші союзники і партнери будуть єдині з Україною, і так довго, як це буде потрібно", – додав він.

Раніше ЗМІ повідомляли Пентагон переоцінив вартість зброї, яку він відправив в Україну, на 6,2 мільярда доларів за останні два роки — це приблизно удвічі більше від оголошеного раніше. В результаті цього надлишок буде використаний для майбутніх пакетів заходів безпеки.