UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США заарештували чоловіка, який погрожував убити Трампа

Нові погрози на адресу Трампа пролунали лише через місяць після того, як він пережив замах.

У США заарештували 66-річного жителя Аризони, який погрожував убити колишнього президента Дональда Трампа під час його зупинки на передвиборчому заході в штаті. Про це повідомляє The Hill.

Читайте також: Гарріс не зніме обмежень на американську зброю, а Трамп може розпочати тиск на Україну

Рональда Сивруда затримали в окрузі Кочіз. Речник офісу шерифа Керол Капас розповіла, що Сивруд у соціальних мережах погрожував убити Трампа. 

Арешт відбувся всього через кілька годин після того, як правоохоронні органи розпочали розшук Сивруда.

В офісі шерифа повідомили, що на 66-річного чоловіка також є невиконаний ордер на арешт у Вісконсині за водіння в нетверезому стані. Крім того, його розшукували за те, що він не зареєструвався як сексуальний злочинець, а ще через ДТП в Аризоні.

Під час передвиборчого заходу в окрузі Кочіз кандидат у президенти від республіканців Трамп розкритикував свою демократичну суперницю віцепрезидента Камалу Гарріс через імміграцію - одне з головних питань цього виборчого циклу. Він, зокрема, розповів історії людей, яких убили мігранти, й пообіцяв завершити будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою.

Читайте також: Трамп розповів, як Гарріс "зустрічалась із Путіним" на початку 2022 року

Нові погрози на адресу Трампа пролунали лише через місяць після того, як колишній президент США пережив стрілянину на передвиборчому мітингу в Пенсильванії: куля зачепила його вухо. Замах на Трампа показав прорахунок у системі безпеки, який призвів до того, що колишня директорка Секретної служби Кімберлі Читл пішла у відставку під тиском Конгресу.

Після інциденту охорону Трампа посилили. Днями він провів перший мітинг просто неба після замаху, де виступив за куленепробивним склом.