UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США успішно випробували надсучасний радар для ЗРК Patriot

Він має дуже важливу функцію, яка відсутня у старіших РЛС.

Американський концерт Raytheon успішно провів випробування новітнього радара LTAMDS для ЗРК Patriot, які передують "фінішній прямій" тестів. Їх результатом має стати повна експлуатаційна готовність РЛС у 2024 році. Про це повідомляється на офіційному сайті корпорації.

У ході випробувань було успішно відпрацьовано перехоплення крилатої ракети на малій висоті, яка рухалась "з тилу". LTAMDS її завчасно виявив, передав дані на командний пункт та направив зенітну ракету на перехоплення.

Як відомо, наявні радари для системи Patriot, тобто AN/MPQ-53, як і та новіший AN/MPQ-65, мають секторний огляд. До прикладу, для AN/MPQ-53 він становить 120 градусів.

Читайте також: Нова група українських військових розпочала підготовку на ЗРК Patriot у Німеччині

Саме у цьому полі ЗРК Patriot може бачити цілі та наводити на них зенітні ракети. В той же час LTAMDS має одночасний огляд на всі 360 градусів, тобто може здійснювати наведення зенітних ракет у будь-якому напрямку.

Для виконання цього завдання, окрім основної РЛС, цей радар має додаткові станції, які розміщені по боках та закривають "сліпу зону". Таким способом стає цілком можливо зменшити кількість батарей Patriot для захисту об'єктів, а також, можливо, зменшити кількість ЗРК меншої дальності, які мають прикривати його.

Раніше повідомлялося, що Австрія збирається закупити ЗРК Patriot для посилення протиповітряної оборони. Також розглядається альтеранатива цій системі з Ізраїлю.