UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США евакуювали людей із Капітолію після повідомлення про озброєного чоловіка

Це був «хибний дзвінок».

Поліція Капітолію США обшукувала офісні будівлі Сенату у Вашингтоні після непідтвердженого повідомлення про озброєного чоловіка, який вчинив стрілянину. Співробітників довелося евакуювати, пише NBC News.

Правоохоронці зазначили, що вони провели обшук у будівлі Сенату та навколо неї у відповідь на тривожний дзвінок до служби 911. Частину людей вивели з приміщення.

«Будь ласка, тримайтеся подалі від цієї території, оскільки ми все ще проводимо перевірку. Ми будемо продовжувати спілкуватися з громадськістю», - йдеться у заяві.

Читайте також: У лікарні помер чоловік, який вбив двох людей в аеропорту Кишинева

Керівник поліції Томас Мангер зазначив, що поліцейські не знайшли нічого, що «могло б викликати занепокоєння».

«Немає нікого, хто б дійсно чув постріли. Також, звичайно, немає жертв. Поки ми обходили будівлю, ніхто не сказав, що щось бачив», - наголосив він.

Мангер повідомив журналістам, що у телефонному дзвінку в поліцію повідомили про «огрядного латиноамериканського чоловіка в бронежилеті». Правоохоронці не змогли знайти підтвердження цим словам.

Читайте також: На карнавалі в Роттердамі сталася стрілянина: троє поранених

За словами Мангера, столична поліція кілька разів намагалася відстежити абонента, який телефонував, але щоразу він вказував іншу адресу.

Згодом поліція Капітолію опублікувала інформацію про закінчення перевірки. Зазначається, що це був «хибний виклик».

Нагадаємо, колишня учениця християнської початкової школи в американському Нешвіллі, яка убила там трьох 9-річних дітей і трьох дорослих під час стрілянини, перебувала під наглядом лікаря через «емоційний розлад» і мала власну колекцію зброї.