UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США анонсували надання Україні нового пакету військової підтримки

У Вашингтоні зазначають, що  Київ може очікувати допомогу "упродовж наступних тижнів".

Радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що протягом наступних декількох тижнів США передадуть Україні черговий пакет військової допомоги.

"Я думаю, що ви можете очікувати впродовж наступних тижнів оголошення про подальші постачання значного потенціалу в Україну", – зазначив Салліван.

Представник Білого дому підкреслив, Україна опинилася "в дірі" через затримки з відправкою американської військової допомоги.

Однак, каже чиновник, Україна "зміцнює лінії" в ключових місцях, зокрема, зупинивши російський наступ на північ від Харкова.

За його словами, Вашингтон постачає Києву боєприпаси та інше озброєння.

Водночас Салліван також погодився з президентом України Володимиром Зеленським, що нашій державі потрібно більше засобів протиповітряної оборони, і Штати працюють над цим.

Читайте також: Війна в Україні спонукає Пентагон до військових реформ — WP

"Зброя, яка надходить на поле бою у тих масштабах і кількості за останні кілька днів і тижнів, вплинула на ситуацію на фронті", – резюмував він.

Раніше ЗМІ також повідомляли, що США готові надати Україні кредит на $50 млрд за рахунок прибутків від заморожених російських активів, якщо ЄС зможе продовжити санкції проти Москви на невизначений термін.