UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США адвокат із Флориди визнав себе винним у спробі підірвати бомбу біля китайського посольства 

Обвинувачений також влаштував вибух біля скульптур Лєніна й Мао Цзедуна в Техасі.

45-річний адвокат із Флориди Крістофер Родрігес визнав себе винним у спробі підриву вибухівки біля посольства Китаю у Вашингтоні в 2023 році, повідомляє “Голос Америки”.

Читайте також: Китай просуває принцип “незастосування ядерної зброї першим”, водночас розширюючи власний арсенал озброєння — FT

Вирок Родрігесу оголосять 28 жовтня. На нього чекає тюремне ув'язнення від семи до десяти років, згідно з умовами угоди про визнання провини.

Обвинувачений визнав себе винним за трьома пунктами: пошкодження майна, яке перебуває в користуванні іноземного уряду, пошкодження федеральної власності вибуховими речовинами, а також зберігання незареєстрованої вогнепальної зброї.

Родрігес зізнався, що 25 вересня 2023 року він залишив рюкзак із майже сімома кілограмами вибухових речовин приблизно за три метри від паркану навколо території китайського посольства та планував підірвати вибухівку пострілом у цей рюкзак із гвинтівки, однак схибив. Згодом рюкзак знайшов співробітник Секретної служби США.

Читайте також: Китайські фірми націлились на 5 млрд споживачів у країнах, що розвиваються, обходячи торговельні бар'єри — The Economist

Обвинувачений також влаштував вибух біля скульптур комуністичних лідерів Владіміра Лєніна й Мао Цзедуна в 2022 році біля будівлі Техаського громадського радіо в Сан-Антоніо, йдеться у судовому позові.

Родрігеса заарештували в Луїзіані в листопаді 2023 року. Слідчі пов'язали затриманого зі спробою нападу на посольство Китаю, адже виявили його ДНК на поверхні рюкзака.