UA / RU
Підтримати ZN.ua

У штабі Трампа розповіли, скільки грошей зібрали на виборчу кампанію за серпень

Команда Гарріс ще не оприлюднювала серпневі цифри. 

Кампанія кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа і його партія зібрали 130 млн доларів у серпні, закінчивши цей місяць з 295 млн доларів, йдеться в заяві штабу республіканця, опублікованій у середу, 4 вересня. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Китайські чиновники намагаються налагодити зв'язки з кампанією Дональда Трампа — FT

Цей показник дещо нижчий, ніж у липні, коли кампанія Трампа зібрала 138,7 мільйона доларів. То був місяць, коли колишній президент США пережив замах — на кінець липня кампанія Трампа загалом мала 327 мільйонів доларів.

У липні кампанія віцепрезидента та кандидата від Демократичної партії Камали Гарріс випередила Трампа в зборі коштів. Штаб Гарріс ще не оприлюднював офіційні цифри за серпень. Обидві сторони зараз зосереджують рекламу на ключових хитких штатах, які можуть вирішити результат перегонів.

Минулого місяця команда Гарріс заявила, що в липні її виборча кампанія і головна група зі збору коштів Демократичної партії зібрали разом 310 мільйонів доларів.

Читайте також: Камала Гарріс посилює позиції серед жінок, Трамп — серед чоловіків

Президент США Джо Байден припинив свою кампанію з переобрання 21 липня і підтримав Гарріс як кандидата від Демократичної партії. Вступ Гарріс у перегони активізував демократів, які мали сумніви щодо шансів Байдена на перемогу.

Опитування показували, що Трамп нарощував перевагу над Байденом, у тому числі в ключових штатах, але з Гарріс ситуація почала змінюватися. Зокрема, згідно з опитуванням Bloomberg News/Morning Consult, Гарріс лідирує або йде нарівні з Трампом у хитких штатах.