UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Республіканській партії немає місця для апологетів Путіна – Пенс

Колишній віце президент США каже, що відновлення суверенітету України важливе для США.

Колишній віцепрезидент США та можливий кандидат у президенти від республіканців Майк Пенс заявив, що США не можуть припиняти підтримку України, інакше самі будуть в тягнуті у війну, якщо вона торкнеться НАТО.

У коментарі каналу Fox News він розкритикував противників допомоги Україні у республіканській партії.  

«У Республіканській партії немає місця для апологетів Путіна. Це не війна Америки, але якщо Путіна не зупинити і суверенна держава України не відновиться швидко, вона продовжуватиме рухатися до наших союзників по НАТО, і тоді Америка мусітиме надіслати свої війська», - сказав він.

Він зазначив, що не підтримує безконтрольну допомогу Україні,  але  додав, що  «припинення або скорочення підтримки матиме наслідки» і що «ціна буде набагато більшою».

При цьому він зазначив, що Росію підтримує Китай, без підтримки якого у Путіна можуть закінчитися гроші вже до 2024 року.

Водночас ядерні погрози РФ він охарактеризував як тактику залякування, підкресливши, що США «не піддадуться».

Читайте також: Трамп назвав себе єдиним кандидатом у президенти США, який не допустить Третьої світової війни

Зазначимо, що один із кандидатів на пост президента від Республіканської партії США губернатор Флориди Рон Десантіс заявив, що політика Байдена в допомозі Україні нібито підштовхнула Росію до фактичного союзу з Китаєм, а війну назвав «територіальною суперечкою» між Україною та РФ.

Нагадаємо, зараз у США тривають дебати щодо визначення єдиних кандидатів на наступні президентські вибори від ключових партій.