UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Пентагоні назвали штати, які отримали найбільшу вигоду від фінансування військової допомоги Україні

Низка американських виробників зброї отримали мільярдні контракти.

Пенсильванія, Аризона й Техас — серед американських штатів, які отримують найбільшу вигоду від фінансування й інвестицій на озброєння України в боротьбі з російським вторгненням. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Остін про дозвіл США на далекобійні удари по РФ: Україна має власну зброю

Згідно з документами Пентагону, оприлюдненими в п'ятницю, 6 вересня, Пенсильванія — один із “хитких” штатів на президентських виборах у США цього року, отримала 2,52 мільярда доларів фінансування й інвестицій на виробництво зброї та боєприпасів.

Такі компанії, як RTX's Raytheon в Аризоні, яка виробляє системи Patriot, і General Dynamics — виробник артилерійських снарядів, які виготовляються в декількох штатах, включаючи Пенсильванію, Огайо і Техас, отримали мільярдні контракти.

В Аризоні фінансування й інвестиції, пов'язані з Україною, склали 2,02 мільярда доларів, а в Техасі — 1,85 мільярда доларів.

Опубліковані в п'ятницю документи дають розбивку по штатах на 41,7 мільярда доларів США, витрачених на пов'язані з допомогою Україні закупівлі, інвестиції та заміну різних видів систем у більш ніж 35 штатах.

Читайте також: Браун: Україна та США будуть тісно співпрацювати для того, щоб захистити Покровський напрямок

Десять місяців тому адміністрація президента США Джо Байдена вперше почала поширювати дані на рівні штатів, щоб заручитися більшою підтримкою з боку республіканців у питанні допомоги Україні.

З минулого року адміністрація Байдена наголошувала: багато озброєнь, відправлених до Києва, буде замінено на основі нових мільярдних контрактів, які отримають американські компанії, що наймають американських працівників.

Зокрема, те, чому США вигідно допомагати Україні у війні, раніше пояснював Дмитро Наталуха у своїй статті.