UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нью-Йорку оголошено надзвичайний стан

До такого кроку влада вдалася через сильні зливи та повені.

У Нью-Йорку оголошено надзвичайний стан через сильні шторми, що спричинили раптові повені, повідомляють американські ЗМІ. За кілька годин там випала місячна норма опадів.

Багато систем міського метро, ​​вулиць і автомагістралей затоплені, а принаймні один термінал в аеропорту Ла-Гуардія у п’ятницю було зачинено. Переповнені каналізаційні системи не в змозі нормально відводити дощову воду.

Губернатор Нью-Йорка Кеті Хочул заявила, що за ніч у деяких районах випало до п’яти дюймів (12,7 см) дощу, і очікується ще до семи дюймів (17,8 см).

«Я оголошую надзвичайний стан у Нью-Йорку, Лонг-Айленді та долині Гудзон через екстремальні опади, які ми бачимо в усьому регіоні», — заявила вона в X (раніше Twitter).

Вона закликала людей вживати заходів для безпеки та не намагатися подорожувати затопленими дорогами.

Наразі даних про загиблих чи таких, хто зазнав серйозних травм, не надходило.

Очікується, що сильні зливи продовжаться у суботу.

За словами чиновників, наразі влада провела щонайменше шість операцій з  порятунку мешканців, які опинилися в пастці затоплених підвалів.

Читайте також: Повені в Лівії: через довге перебування у воді тіла неможливо впізнати

На фотографіях і відео видно, як люди пробираються крізь воду, яка сягає їм по коліна. Кілька опублікованих у соціальних мережах відео показують, як вода ллється зі стелі та стін станцій метро та на затоплені платформи.

Згідно з даними Національної метеорологічної служби, у Нью-Йорку цього місяця випало майже 14 дюймів дощу, що зробило цей вересень найбільшим за кількістю опадів з 1882 року.

Нагадаємо, сильні зливи стали причиною паводків у Словенії