UA / RU
Підтримати ZN.ua

У McDonald’s відхрещуються від візиту Трампа до їхнього ресторану — CNN

Мережа ресторанів працює за моделлю франчайзингу.

McDonald’s втягнули у цьогорічні президентські вибори після візиту експрезидента США Дональда Трампа до ресторану у Пенсільванії, де він подавав картоплю. Проте компанія не має до цього жодного відношення, пише CNN.

Вказується, що McDonald’s працює за моделлю франчайзингу, а переважна більшість її ресторанів є незалежною власністю. Власники франшиз повинні дотримуватися певних настанов, але вони можуть запрошувати до себе політиків, зазначають журналісти.

У внутрішній записці для співробітників, яку отримали CNN, компанія пише, що вона не запрошувала Трампа до себе в ресторан. Там вказали, що McDonald's залишається ключовою частиною повсякденного життя США для мільйонів американців. Лист підписало усе вище керівництво компанії, включаючи її президента Джо Ерлінгера.

Читайте також: Якби Трамп був президентом, Путін сидів би у Києві — Гарріс

"McDonald’s не підтримує кандидатів на виборні посади, і так буде під час цих президентських перегонів", — йдеться у листі. 

Раніше Трамп завітав до однієї з франшиз McDonald’s у Пенсільванії у межах передвиборчої кампанії. Там він готував картоплю фрі та передавав клієнтам їжу через вікно. Під час свого візиту республіканець звинувачував свою опонентку Камалу Гарріс у вигадуванні фактів своєї біографії. Вона стверджувала, що працювала у McDonald’s у студентські роки. 

Нагадаємо, згідно з новим опитуванням Коледжу Емерсона, Гарріс випереджає Трампа на 1% у загальнонаціональному масштабі. Зокрема, 49% респондентів заявили, що підтримують демократку, тоді як 48% — республіканця. Незначна перевага Гарріс “вписується” в межі похибки опитування в 3%.