UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі прокоментували замах на Трампа

Пєсков каже, що адміністрація Байдена «створила атмосферу» для замаху.

Речник російського диктатора Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков заявив, що росіяни не вважають Білий дім відповідальним за спробу вбивства кандидата в президенти США Дональда Трампа. Проте у Кремлі висловили думку, що адміністрація лідера Сполучених Штатів Джо Байдена «створила атмосферу, яка спровокувала напад», повідомляє Reuters.

«Ми не вважаємо, що спроба ліквідації і вбивства Трампа була організована нинішньою владою [США]… Але атмосфера навколо кандидата Трампа... спровокувала те, з чим Америка стикається сьогодні», — заявив Пєсков.

Reuters зазначає, що коментарі речника Кремля повторили заяви деяких республіканських союзників Трампа, які одразу поклали провину на Байдена.

Читайте також: Світові лідери реагують на замах на Трампа

Пєсков також сказав, що «після численних спроб усунути Трампа з політичної арени» для всіх сторонніх спостерігачів «стало очевидно, що його життя під загрозою». Він додав, що Путін не планує телефонувати Трампу через інцидент.

Раніше замах на Трампа прокоментував Байден. Він заявив, що «радий чути», що кандидат від республіканців у безпеці та почувається добре. За його словами, він зателефонує Трампу як тільки матиме можливість.

Нагадаємо, 13 липня під час виступу Трампа у Пенсильванії у нього почали стріляти. Кандидата у президенти США поранили у вухо, охорона політика винесла його зі сцени. Пізніше стало відомо, що замах на нього вчинив 20-річний Томас Метью Крукс. Він стріляв з відстані 110 метрів.