UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Флориді заарештували чоловіка за погрози вбити Трампа і Венса

Погрози також стосувалися заподіяння тілесних ушкоджень членам родин Трампа й Венса.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

В американському штаті Флорида заарештували чоловіка, який погрожував убити колишнього президента США й кандидата від Республіканської партії на цьогорічних виборах Дональда Трампа, а також сенатора-республіканця Джей Ді Венса, який є кандидатом на посаду віцепрезидента. Про це повідомляє The Hill.

Читайте також: Блінкен вперше прокоментував можливу перемогу Трампа на виборах: Україна вистоїть, навіть якщо він обмежить допомогу

Згідно з заявою поліції, Майкла Вайзмана заарештували за звинуваченням у письмових погрозах вбивством. Він писав погрози в соціальних мережах на адресу Трампа, Венса та їхніх родин.

Поліція дізналася про погрози з низки повідомлень в Інтернеті, а також завдяки жителям, які висловили своє занепокоєння особисто.

“Погрози також стосувалися заподіяння тілесних ушкоджень членам сімей Трампа і Венса”, - розповіли правоохоронці.

Поліція координує розслідування з Секретною службою і прокуратурою округу Палм-Біч.

Арешт відбувся після замаху на Трампа під час мітингу минулої суботи, 13 липня. У колишнього президента США стріляли — куля зачепила його вухо. Один із учасників мітингу загинув, ще двоє дістали поранення. Нападника поліція “нейтралізувала”. 

Замах стався перед з'їздом республіканців, де Трампа офіційно оголосили кандидатом у президенти від партії. 

Читайте також: Зеленський та Трамп домовилися про зустріч — Никифоров

Нове сходження Трампа на президентський Олімп усе ще має статус гіпотези, хоча його ймовірність останнім часом збільшилася. Вже зараз очевидно, що допомога Україні не належатиме до пріоритетів республіканців та їх лідера.

Про нинішню передвиборчу ситуацію в США й про те, до чого варто готуватися Україні, розмірковував Олег Шамшур у статті “Ось куля пролетіла: про замах на життя Трампа й не тільки”.