UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держдепі США не вважають ескалацією дозвіл Україні бити по території РФ

"Ми вважаємо доцільним, щоб Україна могла захиститися".

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що у Вашингтоні не вважають ескалацією дозвіл Україні бити по військових об’єктах на території РФ. Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми не вважаємо так", – зазначив представник Держдепу, коментуючи питання, чи не вважають у Вашингтоні дозвіл на застосування американської зброї по цілях в РФ підвищенням ескалації.

За його словами, Штати "продовжать вживати відповідних заходів у відповідь на те, що зробив Путін, щоби дати можливість Україні захистити себе".

Міллер також нагадав, що агресором у війні в Україні є РФ, і саме Путін постійно підвищує рівень ескалації.

"Росія стягує свою військову техніку аж до кордону та застосовує її для обстрілу цивільних цілей, і ми вважаємо доцільним, щоб Україна могла захиститися", – резюмував він.

Читайте також: США повинні запропонувати ширшу стратегію для завершення війни, а не лише дозвіл бити по території РФ — WP

Нагадаємо, в адміністрації президента України Володимира Зеленського підтвердили, що США дозволили бити по території Росії їхньою зброєю, але лише в Харківській області для відбиття наступу російських військ в районі Вовчанська. У Росії традиційно почали загрожувати США "фатальними наслідками" за використання американської зброї для ударів по російській території.

За даними Forbes, Україна завдала ударів за допомогою HIMARS по військових об’єктах у Бєлгородській області "за кілька годин після таємного дозволу США".