UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білому домі відреагували на імовірні таємні розмови між Трампом і Путіним

Посадовці висловили "занепокоєння".

В адміністрації Білого дому наразі не має офіційних підтверджень того, що колишній президент США Дональд Трамп після завершення свого терміну в 2021 році провів сім таємних розмов із російським  диктатором Владіміром Путіним.

Про це сказала речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, слова якої цитує "Укрінформ".

Читайте також: Відкоркуємо шампанське, якщо Трамп виграє вибори ‒ Орбан

"Я не маю підтверджень щодо жодного з цих дзвінків. Але якщо це правда, то чи хвилює це нас? Так, це викликає серйозне занепокоєння", ‒ зазначила вона, коментуючи можливі розмови Трампа з Путіним.

Речниця адміністрації президента США підкреслила, що ситуація викликає особливі побоювання у зв’язку з тим, що Дональд Трамп, перебуваючи на посаді, виступав проти збільшення допомоги Україні, яка продовжує оборонятися від російського нападу.

"Якщо це правда, це справді турбує нас", ‒ додала посадовиця.

Читайте також: Трамп використав ураган "Гелен" для критики допомоги Україні

Раніше американський журналіст Боб Вудворд у своїй книзі "Війна" розповів, що під час пандемії коронавірусу у 2020 році, коли США та інші країни стикалися з дефіцитом тестів для виявлення COVID-19, Дональд Трамп таємно надіслав ці тести Путіну для його особистого використання. Автор також зазначив, що після закінчення свого президентського терміну Трамп щонайменше сім разів розмовляв з російським диктатором.

Прессекретар Кремля Дмітрій Пєсков підтвердив отримання тестів на COVID-19 для Путіна, однак заперечив інформацію про кількаразові контакти між політиками після завершення президентського терміну Трампа.