UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Це небезпечна розмова»: Байден прокоментував ідею Росії розмістити ядерну зброю у Білорусі

Президент США стурбований такою риторикою РФ.

Президент США Джо Байден заявив журналістам у вівторок, 28 березня, що він стурбований планами Росії розмістити тактичну ядерну зброю в сусідній Білорусі. Про це повідомляє CNN.

«Вони ще не зробили цього, якщо тільки нічого не сталося, поки я був у вертольоті, – сказав Байден. – Звичайно, я стурбований цим. Про що я говорив з вами, хлопці, протягом останнього року? Це небезпечна розмова, і вона викликає занепокоєння».

Про це також висловився і колишній віцепрезидент США Майк Пенс.

«Кожного разу, коли він (Путін) потрапляє в глухий кут, він згадує про ядерну зброю, і зараз загроза про переміщення тактичної зброї – це лише остання», – сказав Пенс в інтерв'ю телеканалу Newsmax.

Він заявив, що «необхідно продовжувати надавати Україні те, що їй потрібно».

Читайте також: Білорусь нарешті прокоментувала російські ядерні плани: розміщення ТЯЗ нібито посилить оборону республіки

Нагадаємо, 25 березня Владімір Путін заявив, що Росія уклала угоду з сусідньою Білоруссю про розміщення на її території тактичної ядерної зброї у відповідь на постачання Україні снарядів зі збідненим ураном. На думку Путіна, такий крок не порушить угоди про нерозповсюдження ядерної зброї. Будівництво сховища планують закінчити 1 липня.

Попри погрози російського президента, Пентагон не знайшов доказів того, що РФ готується застосувати ТЯО. До того ж Путін не вперше вдається до ядерного шантажу. Та навіть попри, це США та Європа висловлюють занепокоєння через такі заяви, традиційно погрожуючи санкціями.