UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп запускає рекламну кампанію проти Гарріс на $10 млн — Reuters

Основну увагу штаб республіканця спрямує на суперечливі штати. 

Передвиборчий штаб кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа цього тижня розпочне рекламну кампанію на 10 мільйонів доларів проти кандидатки від демократів Камали Гарріс. Як повідомляє Reuters, рекламу запустять у шести штатах, у яких відбувається найбільше протистояння за голоси виборців.

Зазначається, що так республіканець хоче протистояти сплеску ентузіазму американців щодо Гарріс та стримати розмір пожертвувань для його суперниці. Це найбільша рекламна покупка Трампа з січня, коли він боровся з конкурентами-республіканцями за висунення від партії. 

У понеділок, 29 липня, Трамп опублікував відео на своїй платформі Truth Social, у якому використав слова Гарріс зі старих інтерв’ю, подій передвиборчої кампанії та дебатів, аби зобразити її як крайню лібералку, яка не має зв’язку зі звичайними американцями. У відповідь Гарріс звинуватила передвиборчий штаб республіканця у брехні.

Читайте також: Трамп “імовірно” піде на дебати з Гарріс, але залишає відкритою можливість відмовитися 

"Віцепрезидентка Гарріс була ключовим лідером у роботі над просуванням історичної, популярної програми адміністрації Байден-Гарріс", — сказала прессекретарка Гарріс Сарафіна Чітіка.

21 липня президент США Джо Байден вийшов з передвиборчих перегонів та підтримав Камалу Гарріс. Вона вже підтвердила свою участь у виборах, а її кандидатуру підтримали помітні члени Демократичної партії, зокрема Барак та Мішель Обама

Раніше Politico повідомляло, що за перший тиждень своєї передвиборчої кампанії Гарріс зібрала $200 млн. Зазначалось, що дві третини пожертв надійшли від донорів, які вперше робили внески, що, за словами штабу кандидатки, свідчить про серйозну підтримку заявки віцепрезидентки на посаду у Білому домі.

Також ABC News публікувало опитування, згідно з яким схвалення діяльності Гарріс з боку американців помітно зросло з моменту її приходу у передвиборчі перегони. Разом з тим, виборці у США почали ставитися менш прихильно до Трампа.

Про шанси Гарріс на перемогу над Трампом та що означають передвиборчі перегони у США для України читайте у статті Олега Шамшура “Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року” на ZN.UA.