UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для США важливо, щоб президентські дебати відбулися — Трамп

Трамп хоче, щоб дебати відбулися 4 вересня, а Гарріс планує участь взяти у них 10 вересня.

Дональд Трамп заявив 7 серпня, що для США "важливо", щоб він і віцепрезидент Камала Гарріс провели президентські дебати, пише Politico.

"Найважливіше, що ми дійдемо до дебатів", — сказав Трамп в ефірі програми Fox and Friends, додавши, що Гарріс "хоче сказати, що я не хочу дебатів, але я хочу їх провести".

2 серпня Трамп оголосив, що "припинив" раніше заплановані на 10 вересня дебати з Гарріс на телеканалі ABC News, оскільки президент Джо Байден, з яким він мав дебатувати, вийшов з президентських перегонів.

Читайте також: Гарріс посилює тиск на Трампа щодо участі в дебатах — The Hill

Кампанія Гарріс та її союзники засудили рішення Трампа про скасування дебатів, виставивши колишнього президента як такого, хто "боїться дебатів", у низці рекламних роликів.

Натомість Трамп запропонував провести дебати проти Гарріс 4 вересня в Пенсильванії на телеканалі Fox News. Гарріс відхилила пропозицію, написавши в соціальній мережі Х, що вона все ще планує взяти участь у дебатах на ABC News 10 вересня. Трамп припустив, що така ситуація може змінитися "досить скоро".

Читайте також: Трамп “імовірно” піде на дебати з Гарріс, але залишає відкритою можливість відмовитися 

"Я хочу провести дебати з нею. Я думаю, що для країни важливо, щоб ми дебатували", — сказав Трамп.

Про те, як минула діяльність Гарріс допоможе їй протистояти Трампу на виборах президента США, пише Сергій Козьяков у статті "Камала Гарріс: рожева фея чи нічний жах Трампа?"