UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп заявив, що Тейлор Свіфт “ймовірно, заплатить ціну” на ринку за підтримку Гарріс

Популярна співачка підтримала кандидата від демократів, аналітики не виключають, що це матиме вплив на вибори. 

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп прокоментував позицію співачки Тейлор Свіфт, яка підтримала його суперницю від Демократичної партії Камалу Гарріс на виборах 2024 року, повідомляє The Hill.

Читайте також: Гарріс хоче провести другі дебати з Трампом

Трамп припустив, що Свіфт може “заплатити за це ціну на ринку”.

“Я не був фанатом Тейлор Свіфт”, - сказав республіканський кандидат в інтерв'ю Fox & Friends.

“Це було лише питанням часу. Вона не могла підтримати Байдена. Але вона дуже ліберальна людина. Здається, вона завжди підтримує демократів, і вона, ймовірно, заплатить за це ціну на ринку”, - додав Трамп.

У дописі для своїх 283 мільйонів підписників в Instagram Свіфт повідомила, що в листопаді голосуватиме за Гарріс та її напарника Тіма Волза. Співачка назвала Гарріс талановитою лідеркою.

Вплив Свіфт на американських виборців

Хоча підтримка з боку знаменитостей зазвичай не має великого впливу на виборчі кампанії, Свіфт є дуже популярною фігурою в США і її заява може мати значення в напружених президентських перегонах.

Співачка має величезну кількість прихильників, а понад мільйон людей уже вподобали її допис в Instagram про підтримку Гарріс. Фанати можуть прислухатися до її думки.

Припускається, що Свіфт цілком може підвищити ентузіазм молодих виборців, а її минулі заяви вже призводили до того, що тисячі людей реєструвалися для участі в голосуванні.

Наприклад, у 2018 році організація Vote.org повідомила про 65 тисяч нових реєстрацій виборців протягом 24 годин. Це сталося після того, як Свіфт підтримала двох кандидатів у Конгрес від Демократичної партії.

І це стосується не лише США. ЗМІ писали, що цього року Брюссель звертався до Свіфт з проханням мобілізувати молодих виборців напередодні виборів до Європарламенту.

У травні цього року Newsweek писав про результати опитування, згідно з яким третина виборців віком до 25 років заявили, що з більшою ймовірністю проголосували б за кандидата, якого підтримала Свіфт.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом раніше публічно закликав співачку просувати демократів, заявивши, що позиція Свіфт матиме “надзвичайно потужний вплив на президентські вибори в США 2024 року”.

Читайте також: Республіканці в Палаті представників засмучені виступом Трампа на дебатах — The Hill

Свіфт опублікувала допис про підтримку Гарріс після перших дебатів між кандидатами від обох партій, що відбулися на телеканалі ABC. Низка аналітиків пишуть про перемогу Гарріс у “словесному поєдинку”, але водночас, дехто критикує віцепрезидента за те, що вона залишила без відповіді ключові нападки Трампа.